Καλωσήρθες ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ

....φόρεσε ΠΟΛΥΕΣΤΙΑΚΑ ΓΥΑΛΙΑ και ξέχνα το βάλε-βγάλε!

Γιατί να επιλέξεις Πολυεστιακά Γυαλιά;

Όταν έχεις την επιλογή να μπορείς να δεις την αγαπημένη σου ταινία, να απαντήσεις με μήνυμα στο κινητό σου ή να σερφάρεις στον υπολογιστή σου φορώντας μόνο ένα ζευγάρι γυαλιών οράσεως, γιατί να ΜΗΝ τα επιλέξεις είναι το ερώτημα! Με τα Πολυεστιακά γυαλιά μπορείς να τα δεις και να τα κάνεις όλα. Διαυγής όραση σε όλες τις αποστάσεις μόνο με ένα ζευγάρι γυαλιά! Το κριτήριο της σωστής επιλογής γυαλιών θα πρέπει να είναι βάση στο τι είναι εκείνο που θα διευκολύνει την καθημερινότητά σου και θα δώσει λύση στην όρασή σου. Με την παραπάνω σκέψη όχι, τα πολυεστιακά δεν είναι πάντα η σωστή επιλογή για όλους, είναι όμως σίγουρα η καλύτερη για εκείνους που η δραστηριότητες τους απαιτούν καθαρή όραση σε πολλές αποστάσεις….τότε ναι τα πολυεστιακά είναι η μόνη σωστή επιλογή.

Ποια είναι η σωστή ηλικία να φορέσει κάποιος Πολυεστιακά;

Με το πέρασμα του χρόνου, περίπου στην ηλικία των 40 χρόνων, η οπτική οξύτητα του ματιού για κοντά μειώνεται, αυτό ονομάζεται πρεσβυωπία. Η κύρια αιτία είναι σκλήρυνση του φακού του ματιού που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της ελαστικότητας του άρα και τη μείωση της δυνατότητας προσαρμογής του ματιού να βλέπει καθαρά σε κοντινές αποστάσεις. Η έναρξη της πρεσβυωπίας είναι συνήθως +0,50 βαθμούς. Σταδιακά έως την ηλικία των 60 με 65 χρόνων αυξάνεται στους +2,50 βαθμούς. Αρχικά η αλλαγή αυτή συμβαίνει ανά 2 με 3 έτη και στη συνέχεια ανά 4ετία έως ότου σταθεροποιηθεί.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των Πολυεστιακών Γυαλιών;

Το βασικό πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι πως με ένα μόνο ζευγάρι γυαλιών λύνεις το πρόβλημα της όρασης σου κυριολεκτικά σε όλες τις αποστάσεις. Ο φακός είναι χωρισμένος σε τρεις ζώνες. Το πάνω πεδίο του φακού είναι σχεδιασμένο για ευκρινή μακρινή όραση (π.χ τηλεόραση, οδήγηση, περπάτημα), το κάτω πεδίο ενισχύει την κοντινή όραση (π.χ διάβασμα, κινητό, ράψιμο). Από την πάνω μακρινή ζώνη του φακού έως την κάτω κοντινή ζώνη υπάρχει το λεγόμενο “κανάλι” όπου σταδιακά και ομαλά μεταβάλλεται η δύναμη του φακού δίνοντας έτσι τη δυνατότητα μιας ενδιάμεσης όρασης (π.χ οθόνη υπολογιστή, ταμπλό αυτοκινήτου) κάτι που δεν υπάρχει ούτε στα ξεχωριστά, δηλαδή ένα μακρινό ένα κοντινό, αλλά ούτε και στα διπλεστιακά γυαλιά. Είναι κομψά, καλαίσθητα, χωρίς διακριτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ των οπτικών ζωνών και το σημαντικότερο δεν χρειάζεται πλέον να κουβαλάς πολλά γυαλιά.

Υπάρχουν μειονεκτήματα που θα πρέπει να γνωρίζω;

Όπως όλα τα γυαλιά οράσεως, έτσι και τα πολυεστιακά γυαλιά έχουν τα μειονεκτήματα τους. Βασικότερο για πολλούς είναι ένας μικρό περιορισμός στην ελεύθερη κίνηση των οφθαλμών ειδικότερα στον οριζόντιο άξονα. Σε κάποιες δραστηριότητες για να έχεις καθαρή όραση η ελεύθερη κίνηση των ματιών περιορίζεται με αποτέλεσμα μια μικρή κίνηση με το κεφάλι να είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρχει ευκρινής όραση. Αυτό συμβαίνει γιατί κροταφικά το πεδίο όρασης στα πολυεστιακά παραμένει θολό σε αντίθεση με τον κάθετο άξονα του φακού, το λεγόμενο “κανάλι”, όπου τα πολυεστιακά παρέχουν καθαρή όραση σε όλες τις αποστάσεις. Επιπλέον, τα πεδία όρασης είναι μικρότερα στις μακρινές και κοντινές αποστάσεις σε σύγκριση με αυτά που προσφέρουν οι μονοεστιακοί φακοί κάτι που ίσως σου πάρει λίγο παραπάνω χρόνο να τα συνηθίσεις στην καθημερινότητά σου. Μια μικρή περίοδος προσαρμογής υπολογίζεται από μια έως πέντε μέρες.

Τι να προσέξω πριν την τελική επιλογή Πολυεστιακών;

Πέντε απλά βήματα για να επιλέξεις σωστά τα νέα σου Πολυεστιακά που σύντομα θα γίνουν το καθημερινό σου απόλυτο “εργαλείο” όρασης.

1. Να έχεις μία πολύ πρόσφατη εξέταση από τον οφθαλμίατρό σου και μια σωστή τελική συνταγή κατάλληλη για Πολιεστιακά.

2. Αφού επικοινωνήσεις τις ανάγκες της καθημερινότητα σου με τον οπτικό σου, όπως το επάγγελμα σου, τις καθημερινές σου δραστηριότητες, τις συνήθειες σου, φρόντισε να επιλέξεις των τύπο των Πολυεστιακών φακών που θα πληρούν τις ανάγκες σου ιδανικά πέρα από το οικονομικό κριτήριο . Μην επικεντρωθείτε μόνο στην τιμή, στα Πολυεστιακά δεν αγοράζεις μόνο ποιότητα φακού αλλά και τεχνολογία …εδώ ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις. Επίλεξε επώνυμους πολυεστιακούς φακούς που να συνοδεύονται πάντα από κάρτα γνησιότητας!

3. Η επιλογή του σωστού σκελετού συμβάλει στο σωστό τελικό αποτέλεσμα. Μην επιλέξεις ιδιαίτερα στενούς και καμπυλωτούς σκελετούς. Για σωστή και ποιοτική όραση με Πολυετσιακά χρειάζεται ένα ανάλογο εύρως φακού με αρκετό ελάχιστο ύψος εφαρμογής στον κάθετο άξονα ετσί ώστε να μπορεί άνετα να διαβαθμιστεί το πολυεστιακό κανάλι σε άνετες και διευρυμένες οπτικές ζώνες για όλες τις αποστάσεις.

4. Μεγάλη προσχοχή στα ύψη και στα κέντρα εφαρμογής των Πολυεστιακών από τον οπτικό! Η σωστή τοποθέτηση των Πολυεστιακών φακών στο σκελετό είναι εκείνη που θα ολοκληρώσει το τελικό σωστό αποτέλεσμα σε όλα τα παραπάνω

5. Τέλος, μια μικρή καλή διάθεση για τον μικρό χρόνο προσαρμογής που χρειάζεται πάντα στα πολυεστικά γυαλιά και με την σωστή καθοδήγηση και εκπαίδευση από τον οπτικό και η όραση γίνεται ξανά καθημερινή απόλαυση!

Θα τα συνηθίσω εύκολα;

Όλα τα καινούρια γυαλιά οράσεως, ακόμη και τα μονοεστιακά χρειάζονται μια μικρή περίοδο προσαρμογής, πόσο μάλλον τα Πολυεστιακά που λόγω των οπτικών ιδιοτήτων τους θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να τα συνηθίσεις ο οποίος δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις 5 μέρες. Αυτό που χρειάζεται είναι απλά να δοθεί λίγος χρόνο στα μάτια για να μάθουν το νέο τρόπο λειτουργίας της όρασης μέσα από τα νέα δεδομένα του Πολυεστιακού φακού. Η πιο μεγάλη αλλαγή είναι τυπικά ο χρόνος εκπαίδευσης στο να συνηθίσεις να γυρίζεις κάποιες στρίβεις το κεφάλι προκειμένου να δεις ένα αντικείμενο κι όχι να κινείς μόνο τα μάτια όπως είχες συνηθίσει πριν φορέσεις τα νέα σου Πολυεστιακά. Αυτός είναι και ο λόγος που στην αρχή θέλει μια μικρή προσοχή π.χ άμα χρειαστεί να ανεβείς σκαλοπάτια, θα πρέπει απλά να μάθεις να μην κοιτάς από το κάτω μέρος του φακού που βρίσκεται η κοντινή σου διόρθωση αλλά πάντοτε από το επάνω μέρος του φακού. Ακριβώς το αντίθετο όταν θα θελήσεις να δεις π.χ το κινητό σου, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει απλά να χαμηλώσεις το βλέμμα για να δεις από την κοντινή εστία των Πολυεστιακών και όχι να σκύψεις το κεφάλι όπως έκανες μέχρι πρότινος. Η αρχή λειτουργίας τους ακούγεται αλλά δεν είναι καθόλου περίπλοκη, αντιθέτως είναι απολύτως συγχρονισμένη με τις φυσικές κινήσεις των ματιών. Όσο πιο νωρίς ξεκινήσεις τη χρήση τους, ιδανικά στην αρχή της πρεσβυωπίας σου που η μείωση κοντινής προσαρμογής είναι ακόμη μικρή, τόσο πιο γρήγορα και εύκολα θα τα συνηθίσεις.

Γιατί να επιλέξω να φτιάξω τα Πολυεστιακά μου στα Οπτικά Πρίσμα;

Συνεργαζόμαστε με τις καλύτερες εταιρείες οφθαλμικών φακών στο χώρο των οπτικών και παρέχουμε μόνο ΕΠΩΝΥΜΑ ΠΟΛΥΕΣΤΙΑΚΑ που συνοδεύονται πάντοτε από κάρτα γνησιότητας. Διαθέτουμε τμήμα εργαστηρίου εξοπλισμένο με μηχανήματα ψηφιακής κοπής για άμεση εκτέλεση συνταγών στο χώρο μας. Σε συνδυασμό με το σύγχρονο σύστημα μετρήσεων Smart Centering που διαθέτουμε για την αντικειμενική λήψη της διακορικής απόστασης και του ύψους εφαρμογής, εγγυόμαστε ένα άψογο κατασκευαστικό αποτέλεσμα άκρος σημαντικό για τα Πολυεστιακά. Παρέχουμε Εγγύηση Προσαρμογής 1ος μήνα. Στην περίπτωση που δεν μείνεις ικανοποιημένος σου αντικαθιστούμε τους πολυεστιακούς φακούς με δύο ζεύγη μονοεστιακών φακών, ένα για μακριά και ένα για κοντά, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση!

Αν χρειάζεστε βοήθεια μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους παρακάτω τρόπους για να σας εξυπηρετήσουμε ή να σας βοηθήσουμε για οποιαδήποτε απορία σας.

Επιστροφή στο Blog